Noua strategie de aeroport a teroriştilor: Bombe implantate chirurgical

0

După ce le-au dosit în pantofi sau în chiloţi, teroriştii au găsit o nouă gazdă pentru bombele lor: propriul corp. Serviciul secret de informaţii britanic a dat peste nişte discuţii online în care discipolii al-Qaida dezbăteau posibilitatea implantării expozibilelor pe cale chirugicală; unii dintre ei scriau că o metodă eficientă este coaserea unor materiale explozive din plastic sau lichide de cavitatea abdominală.

Săptămâna trecută, Departamentul de securitate internă al SUA a avertizat guvernele străine că există medici care s-au oferit să-i ajute pe “extremişti” să implanteze materiale explozive în corpul oamenilor şi al animalelor în vederea unor atacuri teroriste. Potrivit CBS News, ramura al-Qaida din Peninsula Arabică şi-a exprimat interesul în cooptarea unor chirurgi care să insereze asemenea dispozitive în trupurile sinucigaşilor cu bombă pentru a păcăli echipamentele de detecţie de pe aeroporturi. Ce implică o asemenea intervenţie?

Materialul exploziv este împachetat şi introdus în organismul voluntarului – în fese sau în abdomen, în cazul bărbaţilor, sau sub formă de implant mamar în cazul femeilor -, se coase incizia şi se lasă să se vindece. Sincigaşul primeşte o seringă cu triperoxid de triacetonă pentru a detona bomba şi o scrisoare de la un medic în care se precizează că a suferit o intervenţie chirugicală şi are nevoie să poarte cu el o seringă şi un ac din motive medicale. Cea mai la îndemână justificare medicală pentru astfel de cazuri este diabetul.

Scannerele de pe aeroporturi nu sunt dotate cu tehnologia necesară pentru a depista asemenea comploturi. Cele mai avansate dintre ele pot înfăţişa scrotul sau sfârcurile în super detaliu, însă nu pot depista o bombă implantată în corpul unui terorist. Aceasta trebuie plasată totuşi aproape de suprafaţa trupului, scrie un membrul al-Qaida pe un forum de discuţii, şi asta pentru că trupul uman absoarbe şocuri. Asta mai dă o speranţă screeningului extern.

Sursa: Slate

Foto: offwhitehouse

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger