Notiţe pe şerveţel, despre oameni şi apucăturile lor: Pun Pun

0

La Pun Pun ajungi greu şi pleci şi mai greu, că nu te mai lasă inima să o faci, dacă e să îi crezi pe membrii acestei comunităţi care nu crede în bani. O mână de oameni s-au izolat de viaţa din oraş, pe o fermă cu vegetaţie luxuriantă, în Nordul Thailandei. Mănâncă numai ce cresc în grădină, îşi fac cărămizi din solul argilos al zonei, din cărămizi ridică nişte case cochete.

 

de Ana-Maria Caia (Caia.ro)

Puţinii bani de care au nevoie vin dintr-un restaurant vegetarian pe care îl administrează în Chiang Mai şi unde se găteşte cu legume şi fructe de pe ferma Pun Pun. Sunt aproape toţi tineri, educaţi, vin din marile oraşe şi nu sunt deloc speciali. Asia de Sud-Est are mulţime de astfel de ferme, unde localnici  şi aventurieri din toată lumea îşi restartează viaţa în condiţii noi, în care banii şi acumularea materială nu contează mai deloc. Acum un an, dacă voiai să stai la Pun Pun trebuia doar să ajungi până acolo şi să munceşti zilnic, alături de rezidenţi, în grădină. Din fericire sau din nefericire, acum în comunitate au venit atât de mulţi rezidenţi noi, care aderă la principiile ei, încât până la construcţia unor noi adăposturi e imposibil să mai primească pe cineva.

Foto: Cu Maya, de 9 ani, americancă, venită aici cu mama ei, după un circuit lung de 2 ani prin Asia de Sud-Est şi Krit, fost ziarist la o revistă din Bangkok, unul dintre primii rezidenţi de la Pun Pun.

Puteți citi și:

Notiţe pe şerveţel, despre oameni şi apucăturile lor: Moto Vietnam


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger