Notă de protest față de preconizata tăiere de copaci de pe str. Kogălniceanu din Cluj

0

Grupul pentru Acțiune Socială (GAS) protestează împotriva preconizatei tăieri a copacilor maturi de pe strada Kogălniceanu din centrul Clujului. Deși restricționarea accesului auto și pietonalizarea zonei din apropierea Universității Babeș-Bolyai sunt necesare, parkingul subteran anunțat de primărie în perimetrul străzii Kogălniceanu va conduce la tăierea unor copaci existenți pe stradă.

 

de GAS

 

Strada Kogălniceanu este ultima stradă cu arbori maturi din centrul istoric al Clujului. Valoarea actuală a străzii se datorează într-o măsură majoră și prezenței mai multor specii de copaci. Arborii maturi sunt considerați în țările civilizate nu doar factori importanți ai ecosistemului, ci sunt și elemente de patrimoniu cultural, asemenea clădirilor istorice.

În consecință, solicităm publicarea proiectului de reabilitare a zonei pentru a fi supus dezbaterii publice. De asemenea, invităm primăria să găsească alte spații de găzduire a parcării subterane pentru a nu sărăci funcțional și estetic probabil cea mai frumoasă stradă din centrul orașului.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger