Norvegia taie subvenţiile acordate fermelor de animale crescute pentru blană

0

Fermierii norvegieni care cresc animale pentru blană sunt supăraţi de o decizie recentă a guvernului norvegian, care a anunţat că va tăia subvenţiile pentru aceste controversate ferme. Tăierea de buget înseamnă aproximativ 2,35 milioane de dolari, care mergeau înspre aceste afaceri (cam jumătate din totalul acordat de Norvegia ca subvenţie pentru această industrie).

 

 

Potrivit Norwegian Fur Breeders’ Association, în Norvegia există 280 de ferme de vulpi şi nurci, care au, fiecare, un profit de  aproximativ 120.000 de euro. Aceste ferme “creează locuri de muncă şi aduc creştere economică în unele dintre cele mai izolate locuri ale ţării”, susţin vocile care critică decizia guvernului norvegian. “Este o propunere foarte prost gândită, dacă va fi menţinută”, consideră Guri Wormdahl, purtătorul de cuvânt al Norwegian Fur Breeders’ Association.

Însă reprezentanţii organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor au criticat în repetate rânduri condiţiile în care sunt ţinute animalele în aceste ferme, astfel că au întâmpinat cu bucurie propunerea guvernului norvegian. “Fermele de blană sunt prezentate drept cele mai profitabile din sectorul fermierilor, dar, cu toate astea, au nevoie de milioane de dolari ca să se susţină, adică ajutor special de la guvern”, remarcă Live Kleveland, din partea Norwegian Society for Protection of Animals. Ea mai spune că, potrivit sondajelor, 68% dintre novegieni vor interzicerea fermelor de blană şi nu vor ca din taxele şi impozitele lor să fie susţinut acest sector controversat.

 

Mai multe detalii: Phys.org

 

Sursa şi foto: Inhabitat, Four Paws International

 

Puteţi citi şi:

“Sper ca oamenii care poartă blană să fie muşcaţi de fund de animalul pe care îl poartă!”

Cel mai mare retailer global din lumea modei interzice vânzarea produselor din angora

Fur the people

Controversă: animale vii, purtate ca bijuterii

În slujba celor care nu cuvântă: oamenii care salvează urşi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger