“NoPhone” – surogatul din plastic pentru dependenţii de telefoane inteligente

1

O bucată de plastică în forma unui iPhone este soluţia unor inventatori pentru oamenii dependenţi de telefoane inteligente. Ideea este deocamdată în faza de prototip, iar autorii ei încearcă să strângă bani prin platforma Kickstarter pentru a începe producţia acestui placebo, scrie Oddity Central.

 

 

Dacă va ajunge pe piaţă, această bucată de plastic în formă de telefon va costa 12 dolari. Pentru a acoperi costurile de producţie şi marketing, în prima fază, inventatorii vor să strângă 30.000 de dolari cu ajutorul publicului donator. Ei îşi numesc invenţia “o alternativă pentru cei care simt nevoia constantă de a ţine în mână un telefon inteligent, dar care permite contactul cu lumea reală, nu doar cu cea virtuală”. Designerul danez Ingmar Larsen, care face parte din echipa care a inventat conceptul de “NoPhone”, spune că ideea s-a născut în glumă; dar, spre surpriza lui şi a prietenilor săi cu care a conceput “gluma”, aceasta a primit multă atenţie în mediul digital şi multă lume a început să ceară “dispozitivul”. Aşa s-a ajuns la campania de strângere de fonduri pe Kickstarter, ca produsul să poată ajunge pe piaţă, la doritori.

 

 

Dimensiunile NoPhone-ului sunt similare celui mai nou smartphone de pe piaţă, iar descrierea “gadget-ului” este amuzantă şi ironică (cum altfel?): “fără baterie”, “nu are nevoie de upgrade-uri”, “rezistent la apă”, “rezistent la şocuri”. Printre întrebările cel mai frecvent adresate autorilor campaniei se numără în primul rând aceasta: “Este o glumă?”. Răspunsul este unul singur: “Nu”. “Dependenţa de telefon este reală. Şi o întâlnim peste tot. Ne distruge viaţa: întâlnirile, ieşirile la concerte, vizionarea filmelor la cinema. Dar există o soluţie pentru ea”, insistă autorii ideii. “NoPhone este subţire, uşor şi wireless. Acţionează ca un surogat pentru orice dispozitiv de tip telefon mobil, permiţându-vă să îl simţiţi în mână tot timpul, dar fără să vă distragă atenţia de la ceea ce se întâmplă în jur”. Iar dacă vă îngrijorează faptul că nu veţi putea să vă faceţi selfie-uri cu acest surogat de plastic, inventatorii lui s-au gândit la o îmbunătăţire fără costuri suplimentare: un abţibild cu oglindă, în care să vă puteţi vedea ori de câte ori vă uitaţi la telefonul placebo.

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un oraş din China a amenajat alei speciale pentru dependenţii de telefoane mobile

Dronele, noul gadget pentru era selfie-urilor

5% dintre adulţi îşi verifică Facebook-ul în timpul sexului


Un comentariu

  1. In plus este si mai ieftin. Lavabil! Cu siguranta vor scoate si accesorii pentru el: huse, folii si, de ce nu, casti in care sa se auda liniste. Problema e cum va reactiona o persoana cand ii oferi un astfel de “cadou” ?! 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger