Noi indicii în cazul navei spațiale care s-a prăbușit în 1967 pe Lună

0

Este posibil ca oamenii de știință să fi găsit nava spațială care a realizat “fotografia secolului” înainte de a se prăbuși pe Lună în 1967.

Lunar Orbiter 2 a fost trimisă pe Lună pentru a analiza posibilile locuri de aterizare pentru misiunile Apollo. Deși eforturile sale n-au fost dintre cele mai reușite, nava spațială a marcat istoria prin fotografierea suprafeței Lunii, imagine cunoscută ca “fotografia secolului”.

Nava s-a prăbușit pe partea îndepărtată a Lunii, departe de telescoape și de radio, ceea ce înseamnă că NASA nu știe ce s-a întâmplat cu aceasta.

Noi informații au apărut, însă, datorită imaginilor obținute de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), o navă cu o misiune similară predecesoarei, care a orbitat Luna și a observat întreaga suprafață în detaliu.

O nouă imagine obținută de LRO indică o grămadă de deșeuri lunare în formă de fluture. Cercetătorii nu pot, însă, identifica imaginea. Ei nu pot determina diametrul craterului pentru a afla dacă este vorba de impactul unei comete sau de locul de prăbușire a navei. Ei lucreză, în prezent, la măsurarea corectă a diametrului craterului pentru a-i determina originea.

Foto: NASA

Sursa: Fox News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger