“Noaptea înstelată” a lui Van Gogh a inspirat crearea unei piste de biciclete inedite în Olanda

0

Studio Roosegaarde este cunoscut pentru stilul inovator de design promovat şi pentru lucrurile inedite pe care le realizează: autostrăzi care strălucesc, cu ajutorul energiei solare sau inele făcute din smog. Cel mai recent proiect al lor este inspirat de “Noaptea înstelată” a lui Vincent Van Gogh şi constă în iluminarea unei piste de biciclete, cu ajutorul energiei solare, al multor  led-uri şi al vopselei care colectează lumina.

 

 

În timpul nopţii, pista pare oglinda cerului înstelat, datorită instalaţiei gândite de către designeri cu ajutorul led-urilor, vopselei şi energiei solare. Proiectul este parte dintr-un program ambiţios al celor de la Studio Roosegaarde, de a crea drumuri inteligente care, astfel, să fie mai sigure şi mai eficiente.

Pista leagă puncte ale moştenirii Van Gogh din Olanda, iar crearea ei are legătură cu faptul că anul viitor este anul Van Gogh. “Am vrut să creăm un spaţiu în care oamenii să experimenteze, într-un mod aparte, combinaţiile posibile datorită tehnologiei; un fel de tehno-poezie”, explică creatorul pistei, Daan Roosegaarde. Pista este deschisă publicului şi se află în provincia olandeză Noord Brabant.

 

stire 14 nov olanda 2

stire 14 nov olanda 3

stire 14 nov olanda 4

stire 14 nov olanda 5

stire 14 nov olanda 6

 

Mai multe detalii: Studio Roosegaarde

 

Surse şi foto: Colossal, Dezeen

 

Puteţi citi şi:

Olanda a dat în folosinţă primele drumuri care strălucesc în întuneric

Olanda îşi închide uşile pentru Monsanto

Primul joint electronic, creat de o companie olandeză


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger