Noapte bună, Comisie Specială! Dan Şova, lăsat fără jucăria Roşia Montană. A intrat frica în oasele PSD

0

Târziu în noapte, Comisia specială pentru Roşia Montană şi-a suspendat şedinţa pe motiv de lipsă de cvorum. O parte importantă a parlamentarilor PSD şi PP-DD au încercat o ultimă tragere de timp, de seara până dimineaţa, înainte de a lua o decizie: trimit proiectul de lege specială cu totul la reciclat sau îl coafează pe ici, pe colo şi-l suflă în pânze către cele două Camere.

 

 

de Mihai Goţiu (Voxpublica)

 

Să ne înţelegem, nu pentru a vedea cum se năruie şansele Stelei pentru o primăvară europeană s-au retras oamenii lui Victor Ponta şi Dan Diaconescu din dezbateri, ci pentru a negocia. Până acum, PP-DD a făcut cam tot ce i-a cerut PSD, îndeosebi pe subiectul Roşia Montană, în speranţa că vor prinde nişte oscioare într-o guvernare a social-democraţilor fără PNL. Doar că achiziţiile făcute de PSD din rândurile grupării păstorite de Dan Diaconescu i-au cam iritat pe aceştia din urmă. Iar răzbunarea le este la îndemână, exact pe subiectul cel mai fierbinte al toamnei.

Simţind că le fuge terenul de sub picioare, PSD a plusat, întorcând Minvest-ul de la Marile Proiecte la Economie. De la social-democratul Dan Şova, la liberalul Andrei Gerea. Pe motiv că Şova şi-ar fi încheiat misiunea. Un argument fals, atâta vreme cât nici legea specială şi, mai ales, nici aşa-zis-ul „Acord negociat de Guvern cu RMGC” nu au fost încă adoptate. E o mişcare a cărei singură semnificaţie e teama. Dar nu e pentru prima dată când PSD eludează responsabilitatea, pasând decizia către liberali.

***

Toate aceste negocieri şi replieri strategice dovedesc însă, o dată în plus, că dezbaterile legate atât de proiectul de lege specială, cât şi de proiectul de la Roşia Montană, sunt lipsite de sens. Decizia va fi luată în funcţie de interesele partinice dintr-un moment sau altul. Dovedesc însă şi semne majore de slăbiciune în tabăra PSD-ului, ca o consecinţă directă a presiunii publice. Lupta pentru Roşia Montană e departe de a se fi încheiat, dar, cu siguranţă, nu e în zadar.

 

Acest articol a fost preluat de pe platforma Voxpublica.

 

UPDATE (TOTB):

Astăzi dimineaţă, comisia specială a reluat discuţiile. În mediul online s-a realizat o mobilizare rapidă a tuturor celor care se opun legii şi proiectului minier de la Roşia Montană, care au contactat telefonic parlamentari, cerându-le să nu voteze această lege. Vom reveni cu detalii.

 

Puteţi citi şi:

Guvernul va transfera Minvest Roşia Montană din nou la Ministerul Economiei

40 de experţi internaţionali susţin că Roşia Montană are potenţial real de dezvoltare ecoturistică


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger