Nisipurile petrolifere îndeamnă Canada să otrăvească lupii

0

Turmele de karibu din Canada sunt în declin, iar asta se datorează în parte, spun organizaţiile de mediu, exploatării nisipurilor petrolifere. Iar răspunsul guvernului canadian a fost uciderea lupilor.

 

Planul statului nord-american, care include otrăvirea şi împuşcarea din avion a lupilor, este menit să “echilibreze ceea ce civilizaţia a dezvoltat”, după cum s-a exprimat ministrul mediului din Canada, Peter Kent. În alte cuvinte, dacă dezvoltarea umană a dus la decimarea populaţiei de karibu (reni canadieni) prin distrugerea de habitaturi, atunci pare logic să rămână mai puţini lupi care să-i mănânce pe cei rămaşi în viaţă.

Otrava care va fi folosită este stricnina, folosită încă din anii 1600 pentru stârpirea animalelor dăunătoare. Substanţa ucide rapid, dar dramatic, motiv pentru care Agatha Christie a utilizat-o ca armă a crimei în prima ei carte. În romanul scriitoarei, o femeie care a înghiţit stricnină suferă convulsii groaznice, iar una dintre ele o ridică de pe pat şi o face să pară ca şi cum ar sta în cap şi călcâie.

Organizaţiile de mediu susţin însă că o mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei ar fi restaurarea habitatelor renilor canadieni.

Sursa: Grist.org

Foto: Flickr/Caninest


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger