Nigeria a interzis mutilarea genitală a femeilor

2

Chiar dacă puteţi fi tentaţi să credeţi că această decizie a fost luată în urmă cu mulţi ani, atâta timp cât vizează o manifestare de cruzime greu de imaginat în practica zilelor noastre, interdicţia a fost votată de guvernul nigerian la începutul lunii iunie 2015. Potrivit statisticilor, peste 130 de milioane de fete şi femei din Africa şi Orientul Mijlociu au avut parte de mutilare genitală în ultimii ani.

 

female-genital-surgery

 

Interzicerea acestui tip de mutilare – care presupune înlăturarea totală sau parţială a organelor genitale feminine externe sau provocarea unei leziuni ale acestor organe, în scopuri non-medicale – face parte din nou adoptatul Act pentru Interzicerea Violenţei împotriva Persoanelor. Acesta a fost una dintre ultimele măsuri legislative promulgate de fostul preşedinte Goodluck Jonathan, ieşit din funcţie la finalul lunii mai.

Conform UNICEF, cu ajutorul comunităţilor şi a campaniilor derulate de organizaţiile internaţionale, numărul tinerelor supuse la mutilare genitală s-a reduc la o treime faţă de acum 30 de ani. Cifrele oferite de Naţiunile Unite arată că un sfert din femeile nigeriene au avut parte de mutilare genitală. Odată cu incriminarea prin lege a acestei practici, activiştii speră ca procentul să scadă substanţial. Principalul motiv care stă la baza acestui obicei  este reducerea dorinţei sexuale în rândul femeilor.  În spatele mutilării genitale ale femeilor stă o combinaţie de factori culturali, religioşi şi sociali din sânul familiilor şi comunităţilor în care este răspândită. Puteţi urmări un film marca de The Guardian, care are ca protagoniste două tinere ce refuză să fie tăiate şi date spre căsătorie în schimbul unei dote şi care încearcă să-şi convingă familiile că educaţia e o investiţie mai bună şi că feminitatea se poate obţine doar cu organele genitale intacte:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că printre principalele riscuri asociate acestui tip de mutilare se numără hemoragiile, infecţiile bacteriene, rănile deschide şi, pe termen lung, infertilitatea, complicaţiile la naştere şi infecţii ale vezicii urinare.

Sursa: Nigeria Aplus


2 comentarii

  1. N-ati specificat de ce sunt ele mutilate: e “botezul” musulman dus la extrem, o taiere imprejur aplicata femeilor. Fetele acelea sunt musulmane.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger