Nicio cântare fără colectare: 3,6 tone de deșeuri, colectate selectiv la B'estfest

0

Și la cea de-a şaptea ediţie a B’estfest Summer Camp 2013, cei aproximativ 64.000 de participanţi s-au distrat responsabil, având acces la 28 de containere colorate de colectare separată puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu organizatorii festivalului.

Sub deviza „Nicio cântare fără colectare”, participanții au colectat separat 3.600 kg de deşeuri de ambalaje, dintre care 2.400 kg de plastic şi 1.200 kg de hârtie-carton.

Roata colectării separate, jocul cu inele sau Eco-extemporalul au dat startul eco-distracției în cortul Green Village, iar mascotele și promoterii colectării separate au informat oamenii cu privire la importanţa colectării separate și a reciclării deşeurilor de ambalaje.

N-au lipsit nici premiile: 1.500 de tineri care au fost surprinși colectând separat deșeurile au primit, pe loc, o brățară eco. Iar 550 dintre cei mai responsabili participanți la festival care au care au participat la acțiunile Eco-Rom Ambalaje din cortul eco au fost premiati cu șepci, mingi de plaja, yo-yo, tricouri sau frisbee.

„Ediția 2013 a B’estfest Summer Camp ne-a demonstrat, încă o dată, cât de simplu este să te distrezi și să protejezi natura, în același timp. În cele 3 zile de festival au fost trimise spre reciclare 33 de km de pahare de plastic sau hârtie-carton, acest lucru însemnând că fiecare participant a colectat separat cel puțin 4 pahare. Este un rezultat foarte bun care ne da încredere că acțiunile noastre i-au determinat pe tineri să conștientizeze cât este de important ca deșeurile de ambalaje să nu mai ajungă la coșul de gunoi, ci în containerele colorate pentru a putea fi reciclate”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Comunicare şi Relaţii Publice Eco-Rom Ambalaje.

Distracţia şi colectarea separată continuă alături de Eco-Rom Ambalaje la Peninsula și Roger Waters.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger