New York-ul nu mai permite vânzarea de ţigări persoanelor sub 21 de ani

3

Consiliul local al oraşului New York a votat pentru a ridica vârsta minimă la care o persoană poate achiziţiona ţigări de la 18 la 21 de ani (la fel ca în cazul alcoolului, care, în SUA, nu poate fi achiziţionat legal de persoane sub 21 de ani, în această ţară).

 

 

Noua limită de vârstă pentru vânzarea produselor din tutun se referă inclusiv la ţigări electronice cu vapori; prin adoptarea acestei decizii, New York-ul devine regiunea cea mai populată în care se va aplica o asemenea interdicţie, de pe teritoriul SUA, scrie BBC. Susţinătorii propunerii, devenită acum hotărâre de consiliu local, susţin că aceasta va ajuta la salvarea multor vieţi. Criticii măsurii au argumentat, însă, că decizia va canaliza consumatorii tineri de tutun către piaţa neagră, de unde îşi vor putea cumpăra ţigări indiferent de vârstă.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, şi el un susţinător al măsurii, are 30 de zile la dispoziţie pentru a semna noua lege locală; după această procedură, normele vor intra în vigoare în termen de 180 de zile. „Ştim că dependenţa de tutun poate începe la vârste foarte tinere, aşa că este esenţial să putem opri tinerii, adolescenţii de la a fuma înainte ca ei să încerce şi să devină dependenţi”, a comentat primarul Bloomberg.

 

Sursa: BBC

Foto: Fox 2 Now


3 comentarii

  1. Varsta majoratului este 18 ani in SUA (conform amendamentului constitutional 26 din 1971). Varsta pentru alcool este 21, dar nu interfereaza cu majoratul legal care este in continuare la 18 ani.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger