New York-ul interzice jucăriile din Happy Meal-uri

1

Autorităţile din New York s-au inspirat din măsurile celor din San Francisco şi sunt pe cale să interzică jucăriile din meniurile Happy Meal ale McDonalda€™s. Propunerea de interzicere se referă la jucăriile din meniurile fast food care nu îndeplinesc anumite standarde nutriţionale.

Iniţiatorii proiectului spun că jucăriile din plastic sunt recompense pentru o alegere proastă din punct de vedere alimentar şi subminează încercările părinţilor de a impune copiilor alegeri sănătoase.

„Cred că este important să găsim o metodă prin care alegerea unei alimentaţii sănătoase să fie entuziasmantă”, spune Leroy G. Comrie Jr., membru al New York City Council, iniţiatorul legii. El a spus că a fost motivat să facă această propunere din vinovăţie, el însuşi fiind un comparator de Happy Meal-uri pentru copiii lui.

Propunerea de interzicere se referă la meniurile care au peste 500 de calorii şi 600 mg de sodium şi în care grăsimile reprezintă peste 35% din calorii. În plus, meniurile trebuie să conţină jumătate de cană de fructe sau legume şi o porţie de produse din cereale integrale.

Interdicţia este similară, dar mai dură, decât cea care intră în vigoare în San Francisco începând cu 1 decembrie.

Foto: Reuters

Cititi si:

Cum arata un BigMac dupa patru luni

Se strica sau nu produsele de tip fast food?

Tags:Un comentariu

  1. Sper să obțină vreun rezultat. La noi nu știu dacă ar prinde, mai ales că în Mecul de la Romană sunt mulți studenți, ei merg acolo că e cool și trendy, nu prea le pasă lor de jucării.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger