New York-ul interzice fumatul afară

3

Fumatul în parcuri, pe plaje, pe bulevarde, în zonele pietonale şi alte locuri publice va fi interzis, începând cu 23 mai, în New York, în ciuda plângerilor privitoare la implicarea excesivă a autorităţilor în viaţa privată a locuitorilor, informează Reuters.

Primarul Michael Bloomberg a semnat legislaţia după ce consilierii oraşului au votat în favoarea restricţiilor anterior. Legea mai extinde interdicţia existentă privind fumatul în restaurante şi baruri.

Bloomberg a declarat că parcurile sunt “plămânii oraşului”, un rai în care locuitorii pot evada şi scăpa, astfel, de aglomeraţie, zgomot şi poluare. “Trebuie să ne asigurăm că spaţiile noastre publice furnizează acest refugiu – un loc sănătos unde oamenii se pot relaxa şi bucura de împrejurimi”, spune primarul.

New York urmează oraşele Chicago şi San Francisco în ce priveşte iniţiativele de combatere a fumatului pasiv în spaţiile publice. Departamentele care administrează parcurile din New York vor aplica legea, vor da avertismente, apoi amenzi de 50 de dolari celor care o încalcă.

“Faptul că fumul de ţigară afectează pe toată lumea de afară este o minciună absolută”, susţine Audrey Silk, director al New York Citizens Lobbying Against Smoker Harassment.

Locuitorii New York-ului mai au la dispoziţie trotuarele, parcările, străzile şi propriile locuinţe ca locuri de fumat.

Foto: Flickr / Funkdooby

Citiţi şi:

Cinci întrebuinţări practice pentru resturile de la ţigări

Cât de eficiente sunt ţigările electronice în reducerea dependenţei

Unii oameni se nasc fumători

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: TOTB.ro - Ghid în 8 pași pentru renunțarea la fumat » Think Outside the Box

  2. Pingback: TOTB.ro - Gata cu fumatul în baruri: sănătatea plămânilor sau ipocrizia unui stat “bolnav”? » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger