New York interzice și țigările electronice

0

Consiliul municipal al orașului New York a aprobat extinderea interdicției pe fumat și asupra țigărilor electronice, care emit vapori, scrie NPR.org. Măsura a fost împinsă înainte de primarul Michael Bloomberg și susținută de specialiști în sănătate publică din oraș. Ea vine la câteva săptămâni după ce New York-ul a devenit primul mare oraș care să urce vârsta minimă pentru cumpăratul de tutun la 21 de ani.

 

Luna aceasta, comisarul pentru sănătate al orașului, Thomas Farley, a spus că e nevoie de mai multă cercetare în privința țigărilor electronice, dar că așteptarea după rezultate concludente “ar putea pune în pericol progresele pe care le-am făcut în ultimii câțiva ani.” New York-ul a interzis din 2002 fumatul în baruri, restaurante, parcuri și piețe.

Potrivit New York Times, care îl citează pe consilierul James Gennaro, unul din principalii susținători ai interzicerii țigărilor electronice, acceptarea acestora creează confuzie în rândul oamenilor. Oamenii, spunea consilierul cu pricina luna trecută, le aprind în restaurante și generează conflicte cu patronii și ospătarii, care sunt nevoiți să medieze; copiii nu pot face diferența între țigările electronice și cele normale, crede el, și ajung să aibă impresia că fumatul este acceptat social. De cealaltă parte, producătorii de țigări electronice spun că ele sunt sigure pentru că nu ard gudron și tutun și s-au arătat pregătiți să combată interdicția.

 

Citiți și:

Cât de sănătoase sunt țigările electronice

Țigara electronică: Dăm fumul de tutun pe un cartuș de nicotină?

În tot mai multe orașe din SUA devine ilegal să fumezi în propria casă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger