New York City oferă gratuit internet wi-fi în spațiile publice

0

În urmă cu câteva zile, New York-ul a lansat oficial sistemul LinkNYC, care oferă gratuit internet wireless în spațiile publice. Hotspoturile wi-fi au luat locurile fostelor telefoane publice, urmând să ofere acoperire pentru întreg orașul.

Un hub LinkNYC este o structură de aluminiu înaltă de circa 3 metri, conectată la o nouă structură de internet prin fibră optică. Astfel, huburile funcționează ca routere wireless la care oricine se poate conecta gratuit de pe orice dispozitiv, beneficiind de internet la viteze foarte mari.

Totodată, aceste hotspoturi sunt prevăzute și cu câte o tabletă care funcționează pe Android, pe care o pot folosi cei care nu au asupra lor telefoane inteligente, tablete sau laptopuri. Prin aceste tablete, oamenii își pot citi corespondența, pot verifica serviciile publice și hărțile și pot da chiar telefon gratuit oriunde în Statele Unite.

Aceste huburi au și câte două porturi de încărcare prin USB, astfel încât trecătorii își pot încărca telefoanele mobile. Porturile USB sunt concepute special pentru a servi strict încărcării și a preveni astfel tentativele de hacking. Fiecare hub va avea opțiunea predefinită de a suna la 911, prin apăsarea unui singur buton de urgență.

Până în iulie 2016, New York City va avea 510 astfel de huburi, urmând ca în opt ani, numărul lor să crească la circa 7.500. Fiecare hub este prevăzut cu un ecran HD de 55 de inci, pe care sunt proiectate reclame – publicitatea asigură, de altfel, funcționarea rețelei de wi-fi gratuit.

Sursa: FastCompany


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger