New York ar putea fi luminat cu panouri solare

1

Două treimi din acoperişurile din New York sunt bune pentru a fi plantate cu panouri solare, după cum arată ultimele analize.

Mîine, 22 iunie, va fi făcută publică o hartă interactivă a potenţialului solar al fiecărei clădiri din NY. Harta a fost construită pe baza datelor culese de un avion dotat cu sistem laser Lidar.
Imaginile culese de aparatele de înregistrare ale avionului arată că 66% dintre clădiri au destul spaţiu pe acoperiş pentru panouri solare care ar putea genera 5847 de megawaţi, ceea ce ar acoperi 14% din totalul anual de consum de electricitate.
Pentru a fi instalate aceste panouri, vor trebui rezolvate cîteva probleme, cea dintîi fiind costul instalaţiilor. Industria energiei solare va creşte pînă la 12 miliarde de dolari în acest an, dar domeniul se afă încă la început. New York ar putea călca pe urmele oraşului San Francisco, unde, din 2007 încoace, numărul panourilor solare a crescut de 4 ori.
Investigaţia făcută cu sistemul Lidar, care a costat 210 000 de dolari, arată şi unde ar mai putea fi plantaţi copaci şi ce cantitate de emisii de carbon ar absorbi aceştia.

 

 


Un comentariu

  1. Bună ZiuaEu sunt Vlad, unul dintre mebrmii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicităria0! cencep să eel citesc cu drag.Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tăua0; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi eel vom promova.Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii een acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, excepte2nd manele şi piesele necenzurate, avem şi ce2teva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am ge2ndit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care eeţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a ge2ndi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.ceţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum eeţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.comMulţumesc,Cu stimă Vlad!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger