New York-ul interzice vânzarea băuturilor îndulcite în pahare mari

0

Autoritățile din New York au interzis, ieri, vânzarea de băuturi îndulcite în pahare mai mari de aproximativ 473 ml, atât la restaurante, cât și la standuri mobile, pe stadioane și la cinema. Măsura se vrea un experiment curajos în lupta împotriva obezității și este întâmpinat cu optimism de profesioniști din domeniul sănătății, dar criticat de retaileri și de locuitori.

 

Astfel, comercianții nu mai pot vinde băuturi carbogazoase sau ceaiuri îndulcite în recipiente mai mari de aproximativ 500 ml. Cantitatea este mai mică decât un pahar standard de suc de la fast-food. Interdicția nu se aplică băuturilor alcoolice, sucurilor de fructe, băuturi dietetice sau pe bază de lapte.

Măsura a fost luată de primarul Michael Bloomberg, care are o reputație în a lua măsuri drastice pentru a îmbunătăți sănătatea locuitorilor din New York.

Având în vedere că aproximativ două treimi dintre americani sunt considerați obezi, inclusiv jumătate dintre adulții din New York și 40% dintre elevi, lupta împotriva obezității este prioritară.

Cercetările arată că băuturile îndulcite reprezintă 43% din surplusul de zahăr din dieta unui american. Un pahar de aproape 600 ml de Coca Cola are 240 de calorii, comparativ cu 200 de calorii într-un pahar de aproape 500 ml. Pentru cei care beau un pahar pe zi, asta înseamna un surplus de 14,600 de calorii pe an, ceea echivalează cu un plus de aproape 2 kg în greutate.

Sursa: Time


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger