Nestle isi propune sa previna diabetul si obezitatea prin noi produse functionale

1

Nestle, una dintre cele mai de succes companii de produse ambalate din lume, planuieste sa dea startul unei noi industrii care sa acopere golul dintre mancare si medicamente. Compania a anuntat ca va investi in jur de 500 de milioane de dolari in programul “Nestle Health Science”, menit sa dezvolte mancaruri si suplimente pentru prevenirea diabetului, a obezitatii, a bolii Alzheimer sau a afectiunilor cardiovasculare.

Parte a pietei emergente a asa-numitelor “mancaruri functionale”, produsele alimentare de la Nestle vor fi analizate minutios in Statele Unite de catre Centrul pentru evaluare biologica si cercetare (CBER) al Food and Drug Administration, normele din Europa nefiind mai putin stricte. Pentru a satisface cerintele stiintifice si pentru a intelege mai bine rolul mancarii in prevenirea bolilor, Nestle a anuntat si infiintarea unui institut de cercetare – Nestle Institute of Health Sciences – in parteneriat cu Universitatea Ecole Polytechnique Federale din Lausanne, Elvetia, unde isi are sediul colosul alimentar.

Institutul va fi condus de catre Emmanuel Baetge, care a parasit o companie din California axata pe tratamentele cu celule stem pentru diabet si care anunta ca obezitatea, diabetul, afectiunile neurologice si imbatranirea vor fi tintele sale principale. Nestle spune ca planuieste sa cheluiasca sute de milioane de dolari pentru noul institut de cercetare in urmatorul deceniu.

Sursa: The Time

Foto: Flickr/rahego

Tags:



Un comentariu

Leave A Reply