Nepalul a găsit calea pentru a-şi salva rinocerii

0

După veştile triste legate de cutremurul din Nepal de acum două săptămâni şi urmările lui devastatoare, iată şi o veste bună venită din acest stat, mai cu seamă pentru cei care activează pentru salvarea rinocerilor: numărul acestora este în creştere în Nepal, după ce ţara a reuşit să se impună în lupta împotriva braconajului.

 

 

Este pentru a treia oară în ultimii cinci ani când numărul rinocerilor este în creştere (specia găzduită de Nepal fiind aceasta – cel mai mare rinocer dintre toţi). Astfel, acum, în Nepal trăiesc 645 de rinoceri, iar în 2011 erau numai 534. Creşterea cu 21% a populaţiei de rinoceri este considerată un mare succes, în condiţiile în care în toate celelalte ţări care au rinoceri numărul lor este în scădere dramatică. În sălbăticiile asiatice şi africane mai există, în prezent, aproximativ 29.000 de exemplare de rinoceri, în condiţiile în care, la începutul secolului 20, erau cel puţin 500.000. Multe subspecii sunt în pragul extincţiei, din cauza braconajului intensiv.

Măsurile luate pentru protejarea speciilor de rinocer au fost, uneori, extreme: animalele au fost transportate cu elicoptere, în zbor, după ce au fost sedate, pentru a fi salvate de braconieri. “Rezultatele încurajatoare din Nepal, în urma eforturilor susţinute de conservare, sunt impresionante, chiar şi în contextul în care ţara încearcă să îşi revină după cutremurul devastator care a lovit oameni şi animale deopotrivă”, a declarat Tika Ram Adhikari, director general al Nepal’s Department of National Parks and Wildlife Conservation. “Poveşti de succes precum aceasta aduc o foarte necesară rază de speranţă oamenilor, ca aceştia să creadă că, deşi pământul li se poate cutremura sub picioare, ei pot rămâne cu capul sus, hotărâţi să reconstruiască o ţară care să inspire restul lumii”, a adăugat şi Anil Manandhar, reprezentantul WWF Nepal.

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Un vânător de elefanţi a fost ucis de elefantul pe care îl vâna

Ultimul mascul de rinocer alb din lume e păzit non-stop de paznici înarmaţi

În slujba celor care nu cuvântă: Oamenii care salvează urşi

O femeie, fost soldat în armata americană, vânează braconieri în Africa

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger