Nefumătorii sunt amanți mai buni

1

Un nou studiu arată că bărbații care s-au lăsat cu succes de fumat au o sănătate sexuală mai bună decât cei care au reluat obieciul după un program de renunțare la fumat. Măsurătorile de laborator au arătat că fumatul afectează sănătatea sexuală a bărbaților care se consideră în regulă în pat.

Cercetătorii au apelat la 65 de bărbați care nu au raportat impotență în timpul unui program de opt săptămâni de renunțare la fumat cu plasturi de nicotină. Înainte de tratament, în timpul lui și la câteva săptămâni după, voluntarii au urmărit un film erotic în laborator.

Măsurătorile au arătat, apoi, că cei care s-au lăsat de fumat au atins nivelul maxim de excitare mai repede de cât cei care au revenit la obiceiul de a fuma. Separat, ei au completat un sondaj despre performanțele sexuale în afara laboratorului, incluzând întrebări despre dorința și satisfacția sexuală.

Cei care s-au lăsat de fumat deși au înregistrat, în laborator, o îmbunătățire a funcției sexuale nu au raportat o îmbunătățire și în viața reală, cercetătorii spunând că ar putea fi vorba de faptul că durează până când diferența se va simți și în dormitor.

Deși fumatul s-a dovedit a avea legătură cu boli de inimă sau cu cancerul, descoperirea ar putea face loc pentru noi abordări ale doctorilor cu pacienții care nu vor să se lase de fumat.

Studii anterioare au arătat că fumătorii sunt de două ori mai predispuși să sufere de impotență decât nefumătorii.

Foto: Flickr / bOrOda

Sursa: Reuters


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger