Necrolog pentru animalul de companie

0

Publicaţia The Straits Times din Singapore oferă, de două zile, un nou serviciu cititorilor săi: posibilitatea de a publica necrologuri pentru animalele de companie care nu le mai sunt alături. Mesaje de rămas-bun şi fotografii ale animalelor vor avea o secţiune specială în paginile celui mai important ziar din Singapore, printre rubricile dedicate animalelor de companie (anunţuri, adopţii sau diverse alte informaţii).

 

 

Decizia de a lansa această rubrică pentru proprietarii de animale de companie din Singapore (unul dintre cele mai bogate state din lume, ca venit pe cap de locuitor) vine pe fondul tendinţei locuitorilor regiunii de a avea mai puţini copii şi a arăta mai multă atenţie şi dragoste animalelor. Mai demult, câini şi pisici fără număr vagabondau pe străzile din Singapore, dar, în prezent, lucrurile stau diferit: proprietarii sunt mult mai atenţi şi chiar mai posesivi cu animalele deţinute, legile, mai stricte (spre exemplu, 80% dintre cei care locuiesc în clădiri ale statului au voie să ţină un singur câine, de talie mică, în apartament), iar protecţia animalelor, mai serioasă.

De asemenea, spun studiile de piaţă, locuitorii din Singapore cheltuie din ce în ce mai mulţi bani pe mâncare de mai bună calitate pentru animalele lor de companie, dar şi pe accesorii pentru acestea (de la cărucioare pentru plimbare la haine de designer). Analiştii fenomenului spun că tot mai mulţi proprietari de animale de companie le privesc pe acestea ca pe membri ai familiei, motiv pentru care le răsfaţă cu mâncare bună, chiar produse de lux, dar şi cu servicii speciale, exact aşa cum ar face cu un copil. De precizat că posibilitatea de a publica un mesaj de rămas-bun sau câteva cuvinte frumoase despre animalul de companie de care s-au despărţit nu vine gratis pentru cei din Singapore: 41 de dolari va costa un astfel de text, la care se adaugă şi o taxă suplimentară de 7%.

 

Sursa: Reuters

Foto: News2


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger