Ne privește pe toți: Conferința Națională de Educație Urbană

0

În zilele de 9-10 decembrieAsociaţia Komunitas organizează, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tranziţie Urbană, Conferinţa Naţională de Educaţie Urbană, care va avea loc la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” din Bucureşti (Sala Frescelor).


În prima zi a conferintei, vineri, 9 decembrie, între orele 16:30 – 19:00, se va lansa Ghidul de educaţie urbană, care adună la un loc concepte, noţiuni şi teorii specifice acestui tip de educație. Ghidul este o publicaţie în premieră în România şi va sta la baza unui Manual de educaţie urbană care va fi elaborat în viitorul apropiat de către cele două asociaţii implicate în proiect. În cadrul evenimentului de lansare vor sustine o serie de alocuţiuni invitaţii speciali ai conferinţei.
Cea de-a 2-a zi a Conferinţei va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, între orele 10:30 şi 19:00, si va fi dedicată prezentărilor de bune practici din domeniul educaţiei urbane şi iniţiativelor de intervenţii urbane în spaţiul public, ce vor fi susţinute de o serie de ONG-uri, specialişti şi grupuri informale.
Programul complet al Conferinței  se găsește aici. Puteți afla mai multe despre activitățile din proiectul Ia-ți orașul înapoi de aici.
Conferinţa Naţională de Educaţie Urbană se va desfăşura în cadrul proiectului de educaţie urbană ”Ia-ţi oraşul înapoi!’’ derulat de Asociaţia Komunitas în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2012 în 7 licee şi 8 şcoli din Bucureşti cu sprijinul financiar CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, şi în cadrul proiectului cultural „Manual de Educaţie Urbană” coordonat de ATU – Asociaţia pentru Tranziţie Urbană în parteneriat cu Asociaţia Komunitas şi finanţat de Uniunea Arhitecţilor din România. 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger