Ne aşteaptă un viitor în care bărbaţii se vor bate pentru femei?

2

Odată cu pragul demografic de 7 miliarde pe care Pământul îl atinge chiar în aceste zile, noi probleme sunt aşteptate pentru viitor. Una dintre ele este, potrivit statisticilor, crearea aşa-numitelor “naţiuni de burlaci”, datorate scăderii numărului de femei, care ar putea duce la competiţii feroce în căutarea partenerelor.

Expertul francez în probleme de populaţie, Cristophe Guilmoto, crede că viitorul apropiat al omenirii va fi marcat de aşa-numita “masculinizare demografică alarmantă”, generată de ţări ca India şi China, unde problemele legate de avorturile pentru selecţia sexului copiilor sunt şi vor fi extrem de numeroase, nefiind reglementate. Numai în India, estimările arată că anual sunt avortaţi un milion de fetuşi de sex feminin.
El nu este însă singurul îngrijorat de această situaţie, mulţi cercetători susţinând că scăderea numărului femeilor va avea în următorii 50 de ani efecte la fel de profunde ca încălzirea globală. Rata naturală a naşterilor este în medie de 104-106 masculi, la 100 de femele. În India însă, aceasta este de 112 băieţi la 100 de fete, iar în Chinia dezechilibrul este şi mai mare: 120-130 de băieţi, la 100 de fete. Tendinţa se exstinde şi spre ţări ca Azerbaijan, Georgia şi Armenia, unde la 115 băieţi se nasc 100 de fete.

Unul dintre primii care au atras atenţia asupra acestei balanţe demografice a fost economistul indian Amartya Sen, câştigător al Premiului Nobel, care în 1990 publica articolul “Lipsesc peste 100 de milioane de femei.” Cifrele au mai crescut de atunci, la circa 160 de milioane. Printre factorii care accentuează acest dezechilibru sunt preferinţa tradiţională pentru băieţi, reducerea fertilităţii şi dezvoltarea tehnologiilor din ce în ce mai accesibile pentru determinarea sexului copiilor.

Chiar dacă rata natalităţii se va echilibra în următorii ani, aşa-numita “stagnare maritală” va continua să afecteze aceste state, iar alţii, mai panicarzi, prevăd o creştere a poliandriei şi a turismului sexual, culimate în scenarii extreme, cum ar fi violenţa sexuală şi conflictul pentru obţinerea partenerelor.

 

Sursa: Discovery News

 

 

 

 

 


2 comentarii

  1. Asta o fi motivul pentru care se incurajeaza homosexalitatea?
    Mai stiu de un studiu facut acum cativa zeci de ani, care arata ca inainte de un razboi precum si in timpul razboiului se nasteau mai multi barbati in zonele unde urma sa apara razboiului, erau de fapt cei ce trebuiau sa moara prin razboi.
    Oare ni se pregateste inca un razboi care va echilibra balanta?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger