Navigare GPS cu laser pentru biciclete

0

Sistemul de navigare GPS cu laser pentru biciclete este o modalitate de a face mersul cu bicicleta mai sigur, consideră inventatorii echipamentului. Acesta se numeşte Open Sight GPS şi a fost creat de designerul Kim Tae-Jin.

 

 

Este ştiut că atunci când mergi pe bicicletă este bine să îţi menţii privirea la drum şi nu să o cobori spre ghidon pentru a consulta telefonul mobil sau dispozitivul GPS folosit pentru navigare, care să ofere indicaţiile de direcţie. Pentru a facilita acest lucru, designerul Kim Tae-Jin a venit cu o soluţie cel puţin interesantă şi, spune el, şi utilă în mod real. Conceptul său, Open Sight GPS, ajută bicicliştii să îşi ţină ochii la drum, în vreme ce le indică cum să ajungă din punctul A în punctul B cu ajutorul unei raze laser puternice, direcţionate, vizibilă inclusiv pe timpul zilei.

 

 

Sistemul va opera ca orice alt GPS, dar va avea în plus această rază laser care se proiectează în faţa bicicletei, în funcţie de direcţia care trebuie urmată (înainte, stânga, dreapta etc.). Potrivit creatorului dispozitivului, proiecţia laser este de mare ajutor şi în cazul luminii scăzute sau pe timp de noapte, deoarece este ca un far în plus pe care şoferii îl pot distinge şi, astfel, identifică faptul că acolo se află un alt vehicul.

 

Sursa şi foto: Yanko Design, TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger