Naşterea şi viaţa unor pui de urs negru american, în direct pe internet

0

 

Naşterea unor pui de urs negru a fost transmisă în direct pe internet, cu ajutorul unor camere instalate chiar în bârlogul lor din regiunea Ely, Minnesota (SUA). Ursoaica mamă, botezată Jewel, a fost urmărită, astfel, în timpul naşterii, de mii de persoane; în final, trei pui grăsuni şi frumoşi au încântat privitorii cu mişcările lor stângace de nou-născuţi.

 

Atât curioşii din întreaga lume, cât şi specialiştii care studiază comportamentul urşilor, precum Janet Dalton de la Den Watch, s-au bucurat să vadă cum proaspăta mamă avea grijă de fiecare pui abia născut, cum îi hrănea pe fiecare şi cu câtă dragoste îi înconjura. „Şi-a întâmpinat fiecare pui cu sunete specifice, cu un mormăit matern pe care numai un astfel de moment îl scoate la iveală”, a descris Dalton evenimentul pe website-ul Wildlife Research Institute.

Viaţa familiei de urşi în bârlogul lor poate fi urmărită şi acum pe internet, aici: Jewel the Black Bear Den Cam. Ei vor rămâne ascunşi pe durata iernii şi, când va veni primăvara, puii vor avea deja energia necesară pentru a-şi însoţi mama în călătorii de căutare a hranei sau de distracţie. Instalarea unor astfel de camere în locurile de iernare ale urşilor ajută cercetătorii să înţeleagă cum anume se desfăşoară viaţa acestor mamifere în interiorul bârlogului lor, dat fiind că perioada de şase luni pe care aceştia o petrec ascunşi a rămas o necunoscută pentru specialişti. Acum, însă, cu ajutorul supravegherii prin camere, ei speră să afle detalii importante despre comportamentul animalelor.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Pui de urs negru, în Colorado, SUA / Hustvedt, Wikimedia Commons

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger