NASA: Urina astronauţilor poate fi transformată în combustibil pentru navele spaţiale

0

În prezent, urina astronauţilor aflaţi în misiuni spaţiale este reciclată şi transformată în apă, dar, recent, NASA a anunţat că a descoperit o modalitate de a transforma această urină în combustibil, care să fie util navei spaţiale pe care se află astronauţii, scrie Gizmodo.

 

 

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o procedură (un tip de osmoză numit „forward osmosis”) care extrage amoniacul din urină în aşa fel încât să poată fi combinat cu celule de combustibil şi să producă energie regenerabilă. În timpul misiunilor spaţiale de lungă durată, se adună multe deşeuri provenite de la astronauţi, aici intrând şi urina. Gândindu-se cum să recicleze această urină, oamenii de ştiinţă au venit, mai întâi, cu ideea transformării ei în apă, cu ajutorul unui sistem de filtrare şi al unui tratament special. Însă, acum, cercetarea duce lucrurile la un alt nivel.

Folosind procedura descoperită, cercetătorii NASA izolează, aşadar, amoniacul din ureea extrasă din urină; apoi, amoniacul este combinat cu celule de combustibil pentru a crea combustibilul care este apoi folosit la funcţionarea navei spaţiale. Aşadar, în loc de a găsi variante de a depozita urina, NASA reuşeşte să o transforme într-o resursă valoroasă. Mai mult: cercetătorii NASA cred că pot transforma urina în energie şi aici, pe planetă, pentru centralele care colectează apa menajeră.

 

Sursa şi mai multe detalii: Gizmodo

Foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Un studiu NASA prezice colapsul iminent al civilizaţiei industriale

NASA a descoperit 715 planete noi

Cum să obţii material de construcţie din nisip şi urină

Urina umană, adăugată în compostul folosit ca îngrăşământ, ajută recoltele

Telefoanele mobile pot fi încărcate cu urină

Dinţi crescuţi artificial, din urină umană

Ştiinţa utilizării urinei în trecutul preindustrial


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger