NASA testeaza un prototip de sera pentru cresterea legumelor in spatiu

2

Ca sa ajungi pe Marte ar fi nevoie de trei tone de mancare, necesara pentru a hrani echipajul unei navete spatiale timp de trei luni. Cercetatorii de la NASA spera insa, ca in scurt timp, sa gaseasca o solutie la aceasta problema.

 

Agentia spatiala americana testeaza, in Arizona, un dispozitiv special – asemanator unei sere de mici dimensiuni – care sa permita cultivarea legumelor in spatiul cosmic, relateaza Discovery news. Prototipul este unul usor, care nu consuma energie multa si care nu necesita nici o intretinere complicata.

Lumina pentru cresterea plantelor ar urma sa rezulte din combinarea luminilor rosie, verde si albastra ce ar proveni de la LED-uri. S-ar mai folosi seminte si ingrasamant special, iar apa ar curge controlat, prin intermediul unui sistem special.

“Sera s-a comportat foarte bine pana acum”, spune omul de stiinta Ray Wheeler. “Nu am avut niciun fel de probleme, nici scurgeri de apa, nici scurtcircuit electric si, mai ales, nicio planta nu ne-a murit”.

In timpul testelor, in sera au crescut trei tipuri de salate care au fost consumate fara probleme de participantii la experiment.

Ideea unui dispozitiv de crestere a plantelor in spatiu nu este noua, cercetarile in domeniu avand peste zece ani vechime, dar au fost adesea intrerupte din cauza lipsei banilor

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Chinezii mănâncă din spațiu | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Chinezii vor cultiva legume pe Lună și pe Marte | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger