Nanoparticule deghizate în globule roșii, arme împotriva cancerului

0

 

Cercetători de la Universitatea San Diego din California au dezvoltat o metodă de deghizare a nanoparticulelor în globule roșii. Astfel, acestea vor putea intra în sistemul imunitar și vor elibera substanțe anticancerigene, medicamante, direct în tumoare.

Studiul va fi publicat în următoarea ediție a publicației Proceedings of the National Academy of Sciences. Metoda propusă implică colectarea unei membrane de globulă roșie și folosirea acesteia ca și camuflaj pentru nanoparticule (create din polimeri biodegradabili). Aceste nanoparticule ar urma să fie umplute cu un cocteil de molecule de medicamente care să atace tumorile canceroase. Nanoparticulele au mărimea aproximativă a unui virus, sunt invizibile ochiului uman și, grație noilor descoperiri ale cercetătorilor din California, pot deveni o armă importantă în lupta împotriva cancerului.

Este prima dată când oamenii de știință combină membrana naturală a celulei cu particule sintetice, cu scopul utilizării pentru introducerea unor medicamente în organism. Cercetătorii au lucrat timp de câțiva ani pentru a dezvolta sistemul și pentru a găsi soluția care să imite cel mai bine modul de acțiune al corpului uman. Cum o singură globulă roșie trăiește până la 180 de zile în organism, ea a devenit vehiculul perfect pe care oamenii de știință au încercat să îl copieze. Activitatea echipei californiene marchează un nou pas către medicina personalizată, care realizează că este nevoie de acțiune care să nu invadeze corpul uman, ci care să îi copieze metodele, pentru a ajunge la rezultate pozitive.

Sursa: ScienceDaily.com

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger