Muzeul Țăranului, acuzat de „propagandă homosexuală” de o parte a societății civile

3

Mai multe organizații și persoane individuale se opun inițiativei directorului Muzeului Țăranului Român, Virgil Nițulescu, de a organiza evenimentul „Luna istoriei LGBT”, eveniment care se derulează simultan în opt țări europene, arată Digi24.

Mai multe organizații neguvernamentale, asociații studențești, ale „meșterilor populari”, o parohie și teolog au inițiat o scrisoare de protest față de desfășurarea unui eveniment care marchează istoria LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual – n.r.) în incinta Muzeului Țăranului Român, din Capitală. Pe de altă parte, există o altă facțiune din societatea civilă care a aplaudat de ieri inițiativa conducerii instituției de cultură.

„Vă scriu în numele unei iniţiative a 24 organizaţii non-guvernamentale din toată ţara, care au redactat o scrisoare deschisă adresată directorului Muzeului Ţăranului Român, domnul Virgil Ștefan Nițulescu. În numele membrilor şi simpatizanţilor noştri îi cerem să renunţe la parteneriatul dintre instituţia pe care o conduce şi asociaţia „Accept” în vederea promovării lunii istoriei LGBT în incinta Muzeului”, se arată în mesajul semnat de Preşedintele Alianţei pentru Demnitate Naţională, Iulian Capsali.

„Asistăm la o nefastă propagandă homosexuală, care dorește să se impună ca normalitate în opinia publică. Este, în fond, un act de reeducare publică a tinerilor mai ales, semănând în mod flagrant cu modul de propagandă totalitară, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a „discriminării pozitive”; a acuzațiilor de „instigare la ură” etc. În același timp se diabolizează cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale care își promovează forțat în societate pseudo-valorile”, susțin semnatarii scrisorii.

Contactat telefonic de digi24.ro, Virgil Nițulescu a subliniat faptul că nu există niciun contract de parteneriat între instituția pe care o conduce și asociația Accept și a declarat că nu poate confirma dacă evenimentul „Luna istoriei LGBT” va avea loc. În plus, el a apreciat reacția organizațiilor drept una discriminatorie.

Mai multe despre această controversă, puteți citi pe Digi24.


3 comentarii

  1. Am o curiozitate: cu ce se ocupa Iulian Capsali in viata de toate zilele si cu ce il deranjeaza, concret, comunitatea LGBT?
    Las de-o parte ca bunica lui, Floria Capsali, s-ar cam rasuci in mormint…

  2. Mimi, esti plina de curiozitate, din pacate necognitiva. Citeste protestul si ai raspuns la intrebare. Iar Floria Capsali, care nu mi-a fost bunica, ce legatura are cu comunitatea homosexuala, sa fim seriosi! Va impropiati aiuristic nume despre care nu stiti nimic. Floria Capsali a fondat scoala de balet si coregrafie romaneasca si a fost o fanatica a traditiei, facand parte din echipa Gusti (cel care a facut Muzeul Satului, ca sa-l detectezi), alaturi de mari nume de ganditori ai acestei tari. Dupa ce a “desenat” dansurile din diverse zone ale tarii (Moldova in special), a introdus elemente de folclor in coregrafiile ei. Ce legatura are asta cu homosexualitatea? Nu mai induceti asemenea minciuni in capul oamenilor naivi.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger