Mușchii sunt atractivi sexual oriunde în lume

1

Evoluționiștii susțin că există câteva tipuri de trăsături fizice universal apreciate pentru valoarea lor reproductivă. Pentru a verifica astfel de afirmații, nu trebuie decât să comparăm fetișurile corporale din culturi diferite.

 

Antropologi de la Universitatea din Nevada au făcut un astfel de studiu. Au recrutat bărbați și femei de pe insula St. Kitts și au comparat preferințele lor cu cele ale studenților din universitățile americane și de pe internet.

Subiecților li s-au arătat imagini generate de computer cu aceleași corpuri luând diferite forme și au fost rugați să aleagă variantele preferate. Nu s-au înregistrat diferențe semnificative – cei din St. Kitts apreciau puțin mai mult femeile corpolente și idealizau sânii mai mici. Tendința e însă aceea de a valoriza femeile slabe, iar cercetătorii cred că e vorba de statut – o femeie slabă indică un statut social mai bun.  În schimb, la toate tipurile de subiecți, mușchii la bărbați sunt apreciați.

Rezultatele sunt valabile pentru alegerea unui partener de scurtă durată – pentru partenerii de lungă durată, preferințele sunt diferite.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger