Mușchii se pot antrena și cu puterea minții

1

O veste bună pentru cei care vor să se mențină în formă fără să miște un deget: Folosindu-ți doar imaginația, poți să-ți antrenezi semnalele motorii din creier și să devii mai puternic, mai rapid și mai agil. Sună a poveste Science Fiction, dar s-a demonstrat că se poate.

 

La departamentul de inginerie biomedicală al Lerner Research Institute, aflăm de aici, s-a testat cu succes această posibilitate cu 12 ani în urmă și recent experimentul a fost reluat de cercetătorul Vinoth Ranganathan.

Așezați-vă palma pe masă și imaginați-vă că împingeți cu degetul mic o greutate mare. Acest exercițiu a fost executat de voluntari timp de 12 săptămîni, cîte 15 minute pe zi, 5 zile pe săptămînă. Unii dintre aceștia și-au și încordat mușchii în timpul exercițiului dar alții au fost instruiți să facă orice mișcare numai în imaginație.

După 3 luni, Ranganathan a măsurat forța dobîndită de voluntari. Amîndouă grupurile au devenit mai puternice (numai în degetul mic deocamdată), cei care și-au încordat și mușchii în timpul antrenamentului și-au îmbunătățit mușchii degetului cu 53%, cei care s-au bazat doar pe imaginație numai cu 35%, ceea ce e oricum foarte mult.


Un comentariu

  1. se ştia încă de acum 30 de ani că, atunci când urmăreşti un sportiv care execută un exerciţiu complex şi conştientizezi cun se contractă sau destinde musculatura acestuia, în muşchii tăi se produc aceleaşi tensiuni. Deci doar privind ne putem antrena. Prefer toruşi să fac 1o oră şi 1/2 oră de gimnastică şi Hata yoga.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger