Muşcătura unei căpuşe transformă unii iubitori de carne în vegetarieni

0

Poate sună ciudat sau desprins dintr-un film SF, dar se pare că muşcătura unui anumit tip de căpuşă poate transforma iubitorii de carne în vegetarieni: ciudăţenia a fost observată pe teritoriul SUA la un număr în creştere de persoane, informează NBC New York.

 

 

Cele mai recente cazuri au fost înregistrate în Long Island, unde a apărut mica arahnidă, cunoscută sub numele de Lone Star. Muşcătura căpuşei este inofensivă pentru unele persoane, dar pentru altele este cauzatoare de probleme. Mai exact, le face să devină alergice la carne şi produse care conţin carne ori grăsime animală, lucru care le obligă să renunţe la multe dintre alimentele lor preferate sau chiar să devină vegetarieni.

“Am întâlnit aproximativ 200 de cazuri de persoane care au fost muşcate de această căpuşă şi au devenit vegetariene”, susţine medicul Erin McGintee din Long Island, într-un interviu pentru NBC New York. După ce sunt muşcaţi, oamenii se plâng că li se umflă pielea şi respiră greu după ce consumă carne sau produse care conţin carne ori compuşi de origine animală. Reacţia, se pare, este cauzată de o substanţă chimică (de tip zaharos) întâlnită la căpuşe, dar nu şi la oameni.

“Credem că, atunci când o persoană este muşcată, alergenul produs de căpuşă, într-o cantitate mică, ajunge în sângele persoanei”, explică medicul. Au existat cazuri în care doar consumul de produse care conţineau compuşi de origine animală a cauzat reacţia alergică: spre exemplu, o persoană s-a plâns că a avut reacţia alergică după ce a mâncat un Twinkie, care conţine grăsime de vită în compoziţie. Partea bună în cazul muşcăturii acestei căpuşe (dincolo de a obliga oamenii să adopte o dietă mai sănătoasă) este că nu transmite boala Lyme, spun medicii.

 

 

 

Sursa, foto, video: NBC New York

 

Puteţi citi şi:

Cercetătorii susţin că vegetarienii ar trăi mai mult decât consumatorii de carne

Numărul bolnavilor de inimă scade cu 32% în rândul vegetarienilor

Vegetarienii au o viaţă sexuală mai bună

Sunteţi vegetarian? Nu, sunt flexitarian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger