Muncitorii chinezi pentru Samsung lucrează 16 ore pe zi și au o zi liberă pe lună

1

Condițiile proaste în care lucrează muncitorii chinezi sunt din nou în atenția presei internaționale, de această dată fiind vorba de un furnizor al companiei Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile și televizoare. Muncitorii chinezi lucrează 16 ore pe zi și au doar o zi liberă pe lună.

 

Compania coreeană a anunțat că o evaluare a 105 dintre furnizorii săi din China, care au împreună peste 65.000 de angajați, a scos la iveală practici abuzive, iar companiile implicate vor avea la dispoziție doi ani să își schimbe abordarea.

După acest anunț, organizația China Labor Watch din New York a anunțat că angajații unuia dintre furnizorii Samsung sunt puși să lucreze și 16 ore pe zi și au doar o zi liberă pe lună. Samsung este doar una dintre companiile străine acuzate în ultimii ani de practici de muncă abuzive în China. Muncitorii chinezi sunt forță de muncă ieftină pentru producătorii străini.

Evaluarea făcută de Samsung a venit în urma unor acuzații potrivit cărora șapte copii sub vârsta de 16 ani ar lucra la una dintre fabriciile furnizoare ale Samsung. Compania coreeană a declarat că nu s-au găsit astfel de dovezi.  Ce au găsit, însă, au fost ore suplimentare peste limita legală și impunerea unui sistem de amenzi pentru întârzieri și absențe.

Sursa: Daily Mail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger