Munca invizibilă pe care o fac femeile din întreaga lume

1

În ultimii 25 de ani, circa 2 miliarde de oameni au văzut îmbunătățiri în materie de asistență medicală, sanitație și oportunități de joburi, arată un raport ONU, citat de The Atlantic, însă potrivit cercetătorilor, femeile sunt excluse în continuare de la anumite progrese economice. De cele mai multe ori, munca asociată vieții de zi cu zi, cum ar fi gătitul, curățenia sau îngrijirea copiilor, cade pe umerii femeilor. În țările sărace, aceste sarcini care consumă timp și nu sunt remunerate includ drumuri lungi pentru colectarea apei și a lemnelor de foc, dar clivaje similare se pot observa și în țările dezvoltate. În SUA, de exemplu, unde diviziunea muncii s-a apropiat tot mai mult de egalitatea de gen în ultimii 50 de ani, femeile prestează în continuare câteva ore de muncă neremunerată pe săptămână sub forma menajului și a îngrijirii copiilor.

„Femeile lucrează mai multe decât bărbații”, concluzionează raportul, „chiar dacă mare parte din munca lor este relativ invizibilă”. Per total, femeile prestează trei din patru ore de muncă neplătită, în timp ce bărbații fac două treimi din munca plătită. În general, există tendința ca femeile să ocupe locuri de muncă mai vulnerabile și mai neînsemnate, având joburi informale unde pot fi exploatate sau de unde pot fi date afară fără protecții legale. Chiar și în cazurile în care sunt plătite pentru munca lor, ele nu câștigă la fel de mult ca bărbații: la nivel global, salariile femeilor sunt, în medie, cu 24% mai mici decât cele ale bărbaților. Această diviziune inegală dictează oportunitățile economice ale femeilor de toate naționalitățile și din toate grupurile subeconomice. „Câștigurile mijlocesc independența economică, un factor vital în drumul spre autonomia individuală, spre dobândirea unei voci și a puterii de acțiune în cadrul gospodăriilor și al comunității”, scrie Selim Jahan, unul dintre autorii raportului. „Distribuția inegală a responsabilităților de întreținere în gospodării face ca unul dintre părinți să-și ia liber mai mult decât celălalt, ceea ce reduce astfel câștigurile și perspectiva lor și perpetuează divergențele”.

Aceste clivaje se anunță și mai mari pe măsură ce populațiile unor țări, printre care SUA, China și Japonia, îmbătrânesc tot mai mult și se așteaptă de la femei nu numai să aibă grijă de copiii lor, dar și de părinții care îmbătrânesc. Astfel, carierele profesionale și câștigurile femeiloar ar urma să se reducă și mai mult. În aceste condiții, ONU oferă o serie de sugestii de ameliorare a situației, astfel încât femeile să aibă acces la noi surse de câștig în același ritm cu bărbații. Potrivit raportului, țările ar trebui să înlesnească concediile de maternitate și de paternitate plătite, iar bărbații sunt îndemnați să participe mai mult la muncile neplătite care consumă atât de mult din timpul femeilor. În plus, femeile ar trebui să fie plătite la fel de mult ca bărbaţii, cazuri în care unele gospodării şi-ar permite să angajeze asistente medicale, persoane care să aibă grijă de copii şi ajutoare cu jumătate de normă – ceea ce ar îmbunătăţi şi situaţia economică ale acestor din urmă categorii, formate în mare parte din femei.

Un comentariu

  1. Pingback: lushahey

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger