MP3-urile, noua armă a hoților de mașini

1

O echipă de experți în securitate americani a identificat o serie de puncte slabe prin care hacker-ii pot obține controlul asupra sistemului computerizat al unui automobil. Printre altele, cercetătorii au demonstrat că un soft inetgrat într-un fișier MP3 le permite persoanelor rău intenționate să descuie de la distanță o mașină, moment în care intră în schemă hoții.

În cadrul unei demonstrații, experții de la Universitatea din California, San Diego, și de la Universitatea din Washington au atacat hardware-ul de telefonie mobilă instalat într-un autoturism de lux și au injectat un cod dăunător în sistemul de control electronic al mașinii. Teoretic, hacker-ii care ar reuși să facă asta ar putea vinde autoturismul unui hoț, oferindu-i acestuia poziționarea exactă a mașinii și lăsându-i-o descuiată.

Totodată, echipa a reușit să preia controlul mașinii inserând un troian, un alt tip de software rău intenționat, într-un telefon care folosea sistemul de operare Android și care fusese conectat la sistemul Bluetooth al mașinii. Un alt punct slab a fost sistemul audio al automobilului, adesea integrat în alte sisteme electronice precum cel de control climatic sau GPS. Cercetătorii au introdus un soft dăunător într-un fișier MP3, care a reușit să se instaleze în sistemul integrat aș mașinii și să asigure același control de la distanță mai sus menționat.

Sursa: Newscientist

Foto: Reuters

Citiți și:

VIDEO. Cum arată o bătălie între un computer și un hacker

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger