Motivul precis pentru care e benefică sănătății ciocolata neagră

0

Despre ciocolata neagră se știe de multă vreme că are efecte bune asupra sănătății dar nu se descoperise încă explicația medicală clară. La ultima convenție a Societății Americane de Chimie a fost prezentat un studiu care arată precis unde și cum își face ciocolata vraja.

 

 

Maria Moore, unul dintre autorii studiului, explică: Am descoperit că există două tipuri de bacterii în intestine, cele bune și cele rele. Cele bune, cum sînt Bifidobacterium și bacteria acidului lactic, prosperă cînd li se dă ciocolată. Cînd mănînci ciocolată neagră, acestea cresc și produc compuși anti-inflamatorii.

Cînd acești compuși sînt absorbiți de corp, scad inflamațiile țesuturilor cardiovasculare și reduc riscul accidentelor cardio-vasculare.

Praful de cacao conține antioxidanți, catehină și epicatehină și o cantitate mică de fibre. Ambele componente sînt digerate și absorbite greu dar cînd ajung în colon, bacteriile dezirabile preiau controlul. Fibrele sînt fermentate și polimerii polifenolici sînt metabolizați în molecule mai mici, care sînt mai ușor absorbite. Aceste molecule au proprietăți anti-inflamatorii.

Combinînd fibrele din cacao cu prebiotice (care se găsesc în cereale integrale, ceapă, banane, usturoi, miere, anghinare, alimente și băuturi alcoolizate, suplimente alimentare), putem să creștem populația de bacterii bune și să anulăm efectul bacteriilor indezirabile din intestine, precum cele care cauzează probleme stomacale.

O altă combinație potențatoare e cea dintre ciocolată neagră și rodii.

 

Citiți și:

Nu morcovul, ciocolata neagră îmbunătățește vederea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger