Moș Crăciun poate fi urmărit online în călătoria sa din seara asta

0

Pregătirile erau în toi vineri la Centrul de Comandă al Apărării Aerospațiale Nord Americane (NORAD)din Colorado, SUA, pentru plecarea lui Moș Crăciun de la Polul Nord pentru a duce cadouri copiilor din toată lumea.

Copiii nerăbdători pot vedea pe site-ul centrului de comandă plecarea Moșului, pot număra orele până ajunge la ei și pot vedea ce au primit alți copii.

În timpul anului, NORAD are misiunea de a apăra cerurile Americii de Nord, de a monitoriza obiectele din spațiu și de a detecta posibile atacuri din partea aeronavelor și vehiculelor spațiale. Monitorizarea Moșului pare a fi o extensie firească a îndatoriririlor.

Originea monitorizării Moșului datează din 1995, când o reclamă locală a printat numărul greșit de telefon al Moșului, direcționând copiii la un centru de operațiuni militare, iar ofițerii chiar au răspuns întrebărilor acestora.

Timp de peste 50 de ani, NORAD a urmărit traseul Moșului, iar datorită tehnologiei, copiii pot urmări anul acesta ruta exactă spre casa lor. Pot downloada aplicații pentru a vedea cum Moș Crăciun și renii traversează globul și pot suna și trimite mail-uri la centrul de comandă pentru a afla coordonatele moșului.

Dar, așa cum li se spune și de către părinți, și voluntarii de la centru le amintesc că Moșul nu coboară pe coșul lor decât după ce au adormit.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger