Morţile cauzate de cancer ar putea fi eliminate până în 2050

0

Deşi lumea ştie că, la nivel general, cazurile de cancer sunt în creştere, prognoza pentru viitor e pozitivă: până la mijlocul secolului, arată un raport al University Colleg London, boala ar putea fi mai mult sau mai puţin eliminată graţie unor tehnologii, medicamente şi stiluri de viaţă mai bune.

 

 

În prezent, 14 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, iar 8 milioane mor din cauza lui, scrie FastCoExist. Raportul cercetătorilor londonezi estimează că cifrele s-ar putea dubla până în 2030, urmând să se ajungă la 26 de milioane de cazuri şi 17 milioane de morţi. Multe dintre aceste decese, însă, ar urma să fie înregistrate în China, care are o populaţie relativ bătrână pentru o ţară în curs de dezvoltare. Se estimează că morţile în rândul persoanelor sub 80 de ani vor scădea pe viitor, mai ales în ţările bogate. De exemplu, Marea Britanie va cunoaşte, până în 2030, o reducere a deceselor cu 40% faţă de cifrele din 1999.

“În deceniile următoare, combinarea unor medicamente inovative, alături de intervenţii radiologice şi chirurgicale avansate, în condiţiile în care nivelul de investiţii în cercetare este menţinut, vor face ca mulţi indivizi cu o formă avansată de cancer să fie vindecaţi sau să trăiască liniştiţi cu boala”, susţine raportul. Pe lângă progrese în domeniul genomicii şi descoperirea unor medicamente personalizate, raportul subliniază importanţa “unui sprijin practic şi psihosocial pentru schimbarea stilului de viaţă”. O mai bună cunoaştere a cancerului şi a factorilor de mediu care îl declanşează îi poate face pe oameni mai responsabili faţă de sănătatea lor, să raporteze indicii timpurii ale bolii (vitale pentru un tratament de succes) şi să răspândească know-how-ul în comunităţi mai puţin avantajate. Reducerea consumului de tutun ar contribui la rândul său la scăderea incidenţei de cancer. (Raportul integral, aici).

 

Puteţi citi şi:

Tinerii care l-au învins pe Cancerilă Lăţi Lungilă

Majoritatea cazurilor de cancer sunt cauzate de “ghinion”, nu de stilul de viaţă sau gene

Adolescentul care a găsit o soluţie alternativă pentru tratarea cancerului pancreatic

Cum m-am lăsat de fumat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger