Moratoriu pentru exploatarea gazelor de șist în Irlanda

1

Irlanda instituie un moratoriu de doi ani privind exploatarea gazelor de șist. Guvernul a cedat presiunilor din partea activiștilor și a anunțat un moratoriu pentru licențele de explorare.

Ministrul irlandez pentru resurse naturale Fergus O’Dowd a confirmat că două companii, Tamboran și Enegi Oil, au aplicat pentru licențe, iar ministerul le va evalua. Dar, luarea în considerare a aplicațiilor va rămâne în stand by până la publicarea cercetării Agenției pentru Protecția Mediului pe această temă. Având în vedere că studiul EPA va fi publicat în 2015, licențele de explorare nu vor fi acordate mai devreme de această dată.

Acest moratoriu este o mare victorie pentru activiștii din Irlanda. Recent, Good Energies Alliance Ireland a organizat o campanie intensă de scrisori către guvern prin care au solicitat să nu se mai acorde licențe care permit fracturarea hidraulică.

“Suntem încântați de această măsură. Arată puterea campaniei care, prin eforturile noastre, a influențat guvernul să se retragă din eliberarea de licențe de explorare care ar da companiilor dreptul de a fora”, se arată într-un comunicat al activiștilor care au acum doi ani la dispoziție să crească gradul de conștientizare la nivel național pentru a opri complet fracturarea hidraulică.

Sursa: GEAI


Un comentariu

  1. Pingback: Fracking România: de la Bârlad la Băile Felix, via Bruxelles | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger