Monumentul satanist care ar putea trona în fața Capitoliului dintr-un stat american

0

În ianuarie anul acesta, Templul Satanic a anunțat că va ridica un monument în cinstea diavolului pe peluza din fața clărdirii organului legislativ al statului Oklahoma, scrie Vice.com. Pentru asta, a lansat o campanie de crowdfunding pe Idiegogo, cu un obiectiv de 20 000 de dolari, reușind să strângă în cele din urmă aproape 30 000. Cu acești bani, un artist din New York a început să sculpteze figura unui Bafomet așezat în dreptul unei pentagrame întoarse și flancat de doi copii care îl privesc supuși și fascinați. Sculptura urmează să fie turnată în bronz.

 

 

Statuia este un răspuns direct la instalarea de către statul american, în 2012, a unui monument dedicat celor Zece Porunci, în fața Capitoliului. Unul dintre legiuitorii statului, Mike Ritze, a plătit pentru el din propriul buzunar, statuia fiind considerată o donație și, astfel, numai bună de plasat pe proprietatea guvernului. În aceeași notă, Templu Satanic a trimis o cere pentru înălțarea propriei statui, care va fi revizuită de Comisia pentru Conservarea Capitoliului. În prezent, statul a blocat acordarea de avize de construcție pentru noi monumente, până la finalizarea unui proces intentat de Uniunea Americană pentru Libertăți Cetățenești (ACLU) împotriva monumentului cu cele Zece Porunci. Cu toate astea, sataniștii au început construcția propriei statui, iar Vice a reușit s-arunce o privire.

Templul Satanic a primit multe amenințări, dar nu se dă în spate. Mai mult, vrea să facă și o matriță pentru ridicarea de astfel de statui oriunde e nevoie de ele. “În funcție de polița noastră de asigurare”, spune purtătorul de cuvânt al Templului, Lucien Greaves, “putem construi două din distrugerea uneia, accelerând sosirea noastră pe următorul câmp de luptă.” Organizația satanistă estimează că monumentul va fi gata în câteva luni, iar planul este să-l instaleze în fața clădirii organului legislativ din Oklahoma indiferent de rezultatul procesului dintre Comisiei pentru Conservarea Capitoliului. Membrii Templului Satanic cred că au acest drept pentru că au trimis cererea înainte să înceapă scandalul cu monumentul lui Ritze.

Aflați mai multe detalii pe Vice.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger