Montreal va interzice pungile din plastic începând cu 2018

0

Regiunea Greater Montreal, a doua cea mai populată zonă metropolitană din Canada, a anunţat interzicerea pungilor din plastic de unică folosinţă nebiodegradabile începând cu 2018, cea mai mare iniţiativă de acest fel din statul nord-american, îndemând alte mari oraşe din lume să-i urmeze exemplul, scrie Phys.org. Măsura va afecta 3,9 de milioane de localnici, circa jumătate din populaţia provinciei Quebec, cea mai mare din Canada.

În provincia canadiană sunt distribuite anual între 1,4 şi 2,7 miliarde de pungi din plastic, potrivit cifrelor guvernamentale. Dintre acestea, în jur de 14% sunt reciclate, iar restul sunt lăsate să se descompună la gropile de gunoi sau în natură, proces care durează 1.000 de ani şi care afectează viaţa sălbatică şi ecosistemele marine. “Pungile din plastic sunt o năpastă”, a spus primarul Montrealului, Denis Coderre, pentru AFP. Cele 82 de municipalităţi din zona metropolitană Greater Montreal au căzut de acord în unanimitate să le interzică, măsura urmând să intre în vigoare de la 22 aprilie 2018.

Coderre a fost numit director al asociaţiei Metropolis, care acoperă 140 de mari oraşe din întreaga lume. Edilul spune că va pune presiune pe omologii săi din alte centre urbane să impună la rândul lor astfel de interdicţii. Toronto, cel mai mare oraş din Canada, a propus o măsură similară, însă a fost revocată în 2012 în urma nemulţumirii publice. Şase alte municipalităţi mici din Canada au impus interdicţii legale sau voluntare privind pungile din plastic.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger