Monsanto vrea să creeze legumele perfecte, pe căi naturale

1

Compania americană Monsanto, inamicul numărul unu la capitolul organisme modificate genetic, pregătește o nouă gamă de legume îmbunătățite care nu sunt OMG-uri, scrie Grist.org. Genele lor sunt modificate, dar pe căi naturale, prin hibridizare, procedeu menit să scoată în evidență trăsăturile dezirabile ale plantelor.

 

 

Asta arată că rezistența consumatorilor poate avea o mare influență asupra companiilor motivate doar de bani. Potrivit unui material Wired, Monsanto începe să renunțe la OMG-uri pentru că oamenii nu le gustă. În ciuda lipsei de dovezi care să ateste că organismele modificate genetic afectează negativ sănătatea umană, consumatorii au arătat o rezistență pronunțată la cumpărarea OMG-urilor, deși mulți dintre ei consumă produse derivate din culturi modificate genetic. În câțiva ani, unele magazine din SUA vor eticheta produsele modificate genetic, iar legislația unor state cer ca asta să se întâmple mai devreme. Între etichetarea OMG-urilor și o scădere aferentă a vânzărilor și întoarcerea la metode old school de modificare a produselor, Monsanto pare s-o considere pe a doua ca fiind mai profitabilă.

Noile legume Monsanto sunt: broccoli cu un nivel de antioxidanți de trei ori mai mare decât în mod normal, ardei grași de dimensiuni foarte mici, ceea ce înseamnă o rispă mai mică, pepene galben de iarnă care este cu 30% mai dulce, cepe care nu îi fac pe oameni să plângă și salată verde cu mai mulți nutrienți și o viață mai lungă pe raft.

Citiți întregul material pe Wired.com.


Un comentariu

  1. Din pacate hibrizii nu sunt nici ei asa departe de OMG, ci tot produse artificiale. Singurele care sunt sanatoase sunt soiurile, a caror samanta poate naste noi plante la fel ca cele din care provin, ceea ce in cazul hibrizilor datorita manipularii fortate nu este posibil.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger