Monotonia la masă, o modalitate de a slăbi

0

Vrei să slăbești? Încearcă să te plictisești mâncând! Un nou studiu arată că monotonia la masă poate fi o metodă de a reduce consumul de calorii.

Oamenii au un fel de prag al obișnuinței care se manifestă în multe moduri. Dacă aud aceeși melodie de o mie de ori, aurncă, la un moment dat, CD-ul pe geam. Dacă văd același serial la televizor, la un moment dat glumele nu mai sunt amuzante. Același lucru este valabil și pentru mâncare. Chiar și mâncărurile preferate devin plictisitoare dacă le mănânci la nesfârșit.

Nutriționistul Leonard Epstein, de la Universitatea din Buffalo, a recrutat 32 de femei, jumătate obeze, și le-a împărțit în două grupe, fiecare cu un număr egal de femei supraponderale. Femeile au avut de făcut o sarcină timp de 28 de minute după care au primit o porție de 125 de calorii de macaroane cu brânză și li s-a permis câte porții mai voiau.

Jumătate dintre femei au avut de îndeplinit sarcina de 28 de minute în fiecare zi, timp de cinci zile consecutiv, iar celelalte o dată pe săptămână, timp de cinci săptămâni. La sfârșitul sesiunilor, femeile din grupul care venea zilnic și-au scăzut consumul de calorii cu aproximativ 30 pe sesiune, pe când celelalte și-au mărit consumul cu 100 de calorii. Concluzia e simplă: cele din primul grup pur și simplu s-au săturat de aceeași mâncare.

Cercetătorul recomandă să găsim un interval de repetare a mâncării care nici să nu ne facă să alegem o alternativă bogată în calorii, nici să mâncăm prea mult când o vedem din nou.

Nutriționiștii cred că oamenii obezi au un prag de obișnuință prea înalt, ceea ce înseamnă că le ia foarte mult timp să se plictisească de o mâncare comparativ cu alți oameni.

Foto: Flickr / Vancouver Bites!

Sursa: Time


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger