Monitorul Oficial a publicat decizia Guvernului de înfiinţare a Minvest Roşia Montană

2

La aproximativ o lună de la şedinţa de guvern în care a fost aprobată, hotărârea prin care se înfiinţează compania Minvest Roşia Montană a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial al României. Astfel, se aprobă divizarea companiei Minvest Deva, acţionar minoritar RMGC, acţiunile deţinute urmând a fi reorganizate şi transferate către noua companie înfiinţată, Minvest Roşia Montană.

 

Înfiinţarea acestei noi companii a fost argumentată de Guvern prin faptul că „realizarea proiectului de exploatare a minereului aurifer din zona Roşia Montană poate genera venituri din exploatare şi contribuţii directe la bugetul de stat estimate la mai multe miliarde dolari, poate avea o contribuţie majoră la relansarea industriei miniere din România şi la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de şomaj”. Organizaţiile de mediu şi asociaţiile care se opun proiectului RMGC au arătat că, prin decizia înfiinţării Minvest Roşia Montană, se urmăreşte netezirea drumului către începerea unei exploatări nocive pentru regiune şi România.

Detalii despre aceasta, pe larg, puteţi citi în articolele de mai jos:

Guvernul înfiinţează o companie special pentru Roşia Montană

Dan Şova – ministrul proiectelor mari şi al intereselor mărunte

Dan Ş-O Va Lua: printr-o metodă preluată din economia subterană şi aplicată în afacerea Roşia Montană, ministrul Dan Şova păgubeşte bugetul de stat, îmbogăţind PSD şi propria familie

Dată fiind publicarea în Monitorul Oficial, urmează o serie de termene care se vor derula, teoretic, în favoarea proiectului RMGC: publicarea anunţului de divizare pe pagina web a Minvest Deva (10 zile), convocarea Adunării Generale a acţionarilor Minvest (o lună), înregistrarea la Oficiul Comerţului a noii societăţi Minvest Roşia Montană (15 zile după întrunirea Adunării Generale) şi, apoi, predarea pachetului de acţiuni de la Ministerul Economiei la ministerul condus de ministrul Dan Şova (câteva zile).

Puteţi citi în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern.

Sursa: Monitorul Oficial, Save Roşia Montană


2 comentarii

  1. banii totusi sunt ai nostrii si de asemeni acel aur este al tarii, implicit al poporului nu mai putem fi inconstienti. nu putem gasi nicaieri 300 mil euro sa cumparam utilaje si sa-l scoatem ca sa fie tot al nostru?

    • La momentul actual, a scoate aurul presupune distrugerea a patru munți cu tot ce conțin aceștia – inclusiv vestigii care poate sunt mai valoroase decât acel aur.

      De ce să distrugem tot? Cum a așteptat acel aur atâtea milioane de ani, poate să mai aștepte. Iar când se vor găsi tehnologii mai performante, care îl vor putea extrage cu distrugeri minime pentru ce e în jur, atunci putem să o facem.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger