Modumetal: tehnologia revoluţionară care creşte metalul precum cresc copacii

0

Fondată în 2007 şi condusă de fizicianul Christina Lomasney, Modumetal este o companie de tip start-up din Seattle care şi-a propus şi a reuşit să dezvolte o tehnologie ingenioasă de creare a metalului printr-o manieră similară creşterii copacilor, cu ajutorul procesului de nanolaminare.

Produsul obţinut este eficient energetic, mai rezistent decât metalele convenţionale şi competitiv ca preţ. Metoda unică de creare a unor aliaje nanolaminate dezvoltată de companie este oarecum asemănătoare obţinerii unui fel de placaj din metal, dar format din straturi extrem de subţiri. Cercetătorii folosesc curentul electric pentru a “creşte” straturile de metal, unul câte unul, pe o formă de bază – un dorn. Astfel, caracteristicile metalului pot fi atent controlate, spun inventatorii metodei.

În prezent, principalii clienţi ai companiei sunt companiile din industria extracţiei petrolului şi gazelor, fascinate de rezistenţa şi durabilitatea metalului, calităţi care îl fac perfect pentru activităţile subacvatice. Produsele realizate de Modumetal sunt de opt ori mai rezistente în faţa coroziunii oceanice decât metalele convenţionale. Dar au şi alte beneficii: cost competitiv pe piaţă, rezistenţă structurală mai mare şi toleranţă ridicată la temperaturi înalte. Astfel, aceste metale ar putea fi folosite şi în industria automobilelor, în construcţii, în industria aeronautică etc. Compania Modumetal a primit un sprijin de 33,5 milioane de dolari de la Founders Fun pentru a-şi continua şi dezvolta cercetările şi activitatea.

Mai multe detalii: Modumetal

 

Surse şi foto: Fortune, Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger