Mobilier ecologic, realizat din compost

0

Compostul este, de regulă, folosit pentru grădinărit, dar se pare că poate juca un rol important şi în producţia de mobilă – nu orice fel de mobilă, ci mobilă reciclată, ecologică. Asta demonstrează designerul Adital Ela din Israel, care a creat linia de mobilier Terra, realizată în întregime din compost pe care ea însăşi îl face lângă studioul în care lucrează.

Ela creează lămpi, căni, scaune şi diverse alte obiecte de mobilier din materie organică provenită de la plante, din sol şi în combinaţie cu diverse fibre, totul într-o reţetă bine proporţionată; obiectele sunt modelate cu ajutorul compresiei pe care o obţine folosindu-se de propriile picioare. Tehnica de mixare cu picioarele pentru construcţii cu pământ, spune Ela, este foarte veche, din timpurile străvechi ale societăţilor din Iran, Irak şi Palestina.

Materialele folosite de Ela se găsesc pretutindeni, tehnica folosită de ea este la îndemâna oricui, iar mobilierul creat are impact zero asupra mediului şi nu este deloc greu de făcut. După cum mărturiseşte chiar designerul, şi bunica ei folosea aceeaşi metodă pentru a crea cuptoare. „Am fost uimită să descopăr că aceste cunoştinţe existau în familia mea încă din altă generaţie. Acest lucru mi-a amintit de cât este de important să găsim modalităţi de a ne întoarce la tradiţia moştenită de la strămoşii noştri şi a o aduce în prezent cu ajutorul tehnologiei şi ştiinţei, înspre viitor”, a mărturisit designerul.

 

 

Mai multe detalii despre munca artistei găsiţi pe S-Sense Design.

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger