Mobila tricotată – uşor de făcut, uşor de mutat

0

Modă şi mobilă la un loc, aşa s-ar putea numi iniţiativa unei turcoaice, Beril Cicek (designer), de a tricota diverse obiecte de mobilier, care mai de care mai colorate şi mai interesante. Beril a devenit fascinată de tricotajele islandeze şi, în replică, s-a gândit să lanseze o linie de mobilier împletit, primită cu mare succes la târgul de mobilier de la Stockholm.

 

 

Poate că nu oricine şi-ar pune astfel de mobilă în apartament, dar o piesă ici-colo ar putea schimba aspectul unei camere sau măcar ar intriga vizitatorii. Mobilierul tricotat se numeşte ULL şi toate piesele din linie sunt în aşa fel concepute încât să fie portabile. Astfel, pot fi considerate şi valize numai bune pentru transport, spre exemplu atunci când vă mutaţi dintr-un loc în altul. Modalitatea de realizare a pieselor nu este deloc complicată: designerul creează un cadru din lemn uşor, acoperit, apoi, cu partea tricotată, care aminteşte, oarecum, de un pulover, în diverse modele.

 

 

 

Detaliile de pe fiecare piesă dau savoare şi personalitate – de la butoane la diverse accesorii, şi ele tricotate, aplicate pe mobilierul lânos. Pentru a fi uşor transportate, fiecare piesă are un mâner de lemn uşor deasupra. Picioarele mobilei sunt demontabile şi încap perfect în buzunare tricotate în afară, tot parte din design. Astfel, piesa de mobilier se transformă cu uşurinţă în valiză. Beril Cicek spune despre creaţia ei că înseamnă „a oferi o alternativă confortabilă pentru cei care îşi mută casa în diverse locuri”.

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Beril Cicek

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger