Mobilă din deșeuri și împletituri din papură, produse în întreprinderi sociale, de vânzare în curând

0

Patru întreprinderi sociale active în domeniul colectării și valorificării deșeurilor și 100 de persoane angajate în cadrul lor. Acesta este rezultatul proiectului Economia Socială – o soluție pentru mediul înconjurător, desfășurat în perioada 2011-2013, de către Asociația Salvați Dunărea și Delta.

 

SDS

 

Cele 100 de persoane angajate sunt fie persoane de origine romă, tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție a copilului, persoane fără venit, persoane din comunități izolate, persoane cu venit minim garantat, victime ale violenței în familie sau persoane aflate anterior în detenție. Cele patru întreprinderi sociale se află în patru orașe din țară: la Tulcea se vor produce împletituri din papură, acoperișuri și peleți din stuf, la Argeș se va face compost, la Neamț se vor realiza brichete de lemn, iar la București se va recondiționa mobila uzată și veche.

În momentul de față, Asociația Salvați Dunărea și Delta dezvoltă platforma online de unde se vor putea cumpăra produsele, iar mai târziu vor ajunge pe piață. Inițiatorii speră ca, începând din ianuarie, anul viitor, întreprinderile să se auto-susțină.

Rețeaua Eco Social se va extinde prin integrarea și a altor întreprinderi sociale care au ca obiective sustenabilitatea, protecția mediului, sprijinirea dezvoltării meșteșugurilor.

 

Citiți și:

Atelier de recondiționare a mobilei unde vor lucra persoane defavorizate din București

Vor supraviețui întreprinderile sociale pe piața din România


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger