Mobilă de exterior în stil african, realizată din ambalaje reciclate

0

Designerul Stephen Burks este un artist – activist, care încearcă în permanenţă să găsească modalitatea perfectă de integrare a tradiţiilor artizanale în modernitate, pentru a asigura supravieţuirea lor. El reinventează meşteşugurile regionale într-o notă contemporană, pentru a ajuta comunităţile de artizani să se poată întreţine, prin a face ceea ce ştiu cel mai bine.

 

 

Cel mai recent proiect de acest fel al lui Stephen este DALA, o colecţie de obiecte de mobilier de exterior realizate în stil african, în colaborare cu compania germană Dedon şi expusă recent la Milano, în Italia, în cadrul unui eveniment de profil. Obiectele de mobilier sunt făcute din ambalaje reciclate (ambalaje de mâncare şi băutură) şi polietilenă reciclată din ţevi şi tuburi; materiile prime sunt „ţesute” într-un cadru uşor, din praf de aluminiu, în trei nuanţe diferite, care reprezintă focul, iarba şi apa.

 

 

Numele colecţiei de obiecte de mobilier este inspirat din termenul senegalez care înseamnă „a face”; ea îmbină modul tradiţional de realizare a mobilei africane cu funcţiile şi estetica moderne, readaptând „vechiul” (tradiţia, moştenirea culturală) într-un „nou” durabil şi ecologic.

 

 

 

 

 

Sursa şi foto: Dedon, Stephen Burks


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger